Публиката уживаше во звуците на староградскиот мелос

Синоќа се одржа уште едно издание на манифестацијата чија цел е зачувување од заборав на звуците и песните од охридскиот мелос.

Во дворот на НУ “Григор Прличев” пред бројната публика во одлична атмосфера помина уште едно издание на ” Заборавениот звук ” манифестација кој се одржува во чест на Климе Садило.
Се одржа културната манифестација Чалгиски звуци во чест на познатиот охридски виолинист Климе Садило. На манифестацијата ќе настапат музичката група „Фросина“ и Камерен оркестар Охрид.
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани