Се слави Католички Велигден

Припадниците од католичка вероисповед денес го празнуваат големиот христијански празник Воскресение Христово – Велигден.

Денес Велигден го слават и сите христијански верници кои се раководат според Грегоријанскиот календар.

За граѓаните од каточличка вероисповед   01 Април (понеделник), Велигден, вториот ден на Велигден е неработен ден.

 

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани