Следува најтоплиот викенд во земјава

Продолжуваат летните горештини со високи температури.

Вредност од 9 на УВ индексот и дневни температури од 30 до 40 степени се најавени за денеска што значи дека не очекува уште еден жешок ден.

 Ваквото време ќе продолжи и во наредните денови. Метеролозите го најавуваат најтоплиот викенд.  

Доста топло  ќе биде и утре со температури слични како денешните а викендов според најавите на метеоролозите ќе биде најтоплиот за 2017 година. Тропски тепмератури во сабота и недела со дневни температури над 40 степени а слично топло време ќе има и во понеделник.

Во топлите денови остануваат препораките да не се излегува од 11 до 17 часот, да се носи бела облека и да се пијат многу течности со лесна храна. 

Social profiles