Скопје е третиот најефтин град на светот

Главниот град на Македонија е третиот најефтин град на светот за странците кои што пристигнуваат како туристи или за бизнис, покажува истражувањето на американската консултантска компнанија „Мерсер“ за трошоците на...

ВИДЕО: Речиси, секој го посетил Охридското Езеро, но ќе се изненадите што има на неговото дно

Охридско Езеро, најголемо и најзначајно природно езеро во Македонија, најстаро во Европа и, од биолошки аспект, најзначајниот стагнантен воден екосистем на континентот. (more…)

Туризмот во Македонија интересен за земјите од Блискиот исток

Туризмот е грана што е во фокусот на интерес на претставниците на повеќе бизнисмени од Блискиот Исток, кои денеска имаа средба со вицепремиерот за економски прашања, Кочо Анѓушев. (more…)

Еко- свест со решенија за одржлив транспорт на крајбрежието

Центарот за истражување и информирање за животната средина Еко – свест од Скопје ангажираше тим од пет експерти од различни области со цел изработка на физибилити студија за одржлив транспорт...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани