Градоначалникот Кочоски во увид на градежните работи на локалните улици во Вевчани

Градоначалникот Спасе Кочоски, изврши увид на градежните работи за реконструкција на локалните улици. -Се интензивираат градежните работи околу реконструкцијата на улица "Попој - Смолејца". Продолжуваме посветено за подобрување на локалната...

Црвен крст Охрид освои прво место на Регионалниот натпревар по прва помош

На Регионалниот натпревар по прва помош, кој се одржа во Скопје, на 12.05.2024 година, екипата на Црвен крст Охрид во конкуренција на 16 екипи од северозападниот регион, го освои највисокото...

Здружението на дијабетичари од Охрид го одбележа Меѓународниот ден на физичка активност

Здружението на дијабетичари од Охрид, вчера  го одбележа Меѓународниот ден на физичката активност. Беше организирано  рекреативно пешачење од хотел Ројал до Куба Либре,  едукативна презентација за значењето на микро билките...
Social profiles