Забрана за движење на тешки товарни возила на патот Скопје-Охрид-Скопје

Како што соопштува АМСМ, од денеска на државните патишта во Република Македонија ќе отпочне со примена времениот режим на сообраќај во летниот период итоа од 01.07 до 31.08 на државните...

Партијата на обединетите пензионери, организираше трибина, а на посебна седница избра раководство за Охрид

Како стоиме, денеска, со “Македонцките работи”, како што пишуваше истакнатиот идеолог на македнската национална посебност, личноста број еден на личност на македонскиот 20 век – Крсте Петков Мисирков? Денеска, век...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани