Струга подготвена за Ѓурѓовденската литија

Наближува еден од најраскошните и највеличествени православни настани кај нас - СТРУШКАТА ЃУРЃОВДЕНСКА ЛИТИЈА, која традиционално, на 7-ми мај, секоја година, го привлекува вниманието на целиот православен свет. Илјадници верници...

,,Патеки на откривање” – проект на Рупикапра МТБ

Здружението Рупикапра МТБ потпиша договор за соработка со Амбасадата на СР Германија со кој доби значајна донација за  најновиот  проект ,,Патеки на откривање". -Проектот  ќе го имплементираме во општина Дебрца....

Одложено судењето против Мерко за набавката на луксузниот автомобил

Во Основниот суд Струга се одложи главната расправа против градоначалникот Рамис Мерко за набавката на луксузниот автомобил од марката „Ауди“.  Во судницата не се појави ниту Мерко, ниту бранителот. Одлагањето...

Гласањето во охридско струшкиот регион тече непречно

Започна изборниот процес за претседателките избори. Сите избирачки места во Охрид отворени навреме. Во општина Охрид на единствениот избирачкиот список има вкупно 51 717 гласачи. Граѓаните своето гласачко право го...

Судските вештаци останаа на ставот: Лекарите имаат одговорност за родилката од Дебар

Поради неусогласување на двете спротивставени вештачења, едното изготвено од Институтот за судска медицина,  а другото од одбраната од технички советник, за случајот со родилката од Дебар, која по породувањето остана...

Централен систем за кислород во струшка дијализа

Реализирана инвестиција во централен систем за дистрибуција на кислород во три сали за хемодијализа, и во три соби наменети за интензивна нега во ЈЗУ Специјализирана болница Нефрологија Струга. Воедно подобрени...

Јакнење на претприемачките способности на практикантите во стручните училишта

Од 15 до 20 април 2024 година, во Струга се одржува интернационалната обука за 20 средношколци од стручни училишта од Македонија, Турција и Естонија. Целта на обуката е учесниците да...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани