Гласањето во охридско струшкиот регион тече непречно

Започна изборниот процес за претседателките избори. Сите избирачки места во Охрид отворени навреме. Во општина Охрид на единствениот избирачкиот список има вкупно 51 717 гласачи. Граѓаните своето гласачко право го...

Судските вештаци останаа на ставот: Лекарите имаат одговорност за родилката од Дебар

Поради неусогласување на двете спротивставени вештачења, едното изготвено од Институтот за судска медицина,  а другото од одбраната од технички советник, за случајот со родилката од Дебар, која по породувањето остана...

Централен систем за кислород во струшка дијализа

Реализирана инвестиција во централен систем за дистрибуција на кислород во три сали за хемодијализа, и во три соби наменети за интензивна нега во ЈЗУ Специјализирана болница Нефрологија Струга. Воедно подобрени...

Јакнење на претприемачките способности на практикантите во стручните училишта

Од 15 до 20 април 2024 година, во Струга се одржува интернационалната обука за 20 средношколци од стручни училишта од Македонија, Турција и Естонија. Целта на обуката е учесниците да...

„Преку разгледница до инклузија“ –  конкурс за фотографии од Охрид и Струга

Порака Нова – Струга отвори нов фото конкурс на тема „Преку разгледница до инклузија“ –фотографии од Охрид и Струга и УНЕСКО регионот со цел афирамција на овие значајни дестинации во...
Social profiles