„Преку разгледница до инклузија“ –  конкурс за фотографии од Охрид и Струга

Порака Нова – Струга отвори нов фото конкурс на тема „Преку разгледница до инклузија“ –фотографии од Охрид и Струга и УНЕСКО регионот со цел афирамција на овие значајни дестинации во...

Отворен поетскиот конкурс за Трка на поезијата

Поетскиот конкурс за новото издание на Трка на Поезијата е отворен. „КИЛОМЕТАРСКИ ТАНЦ ДО ЦЕЛТА“ - конкурс за поезија во рамки на меѓународната спортската манифестација „Трка на поезијата“, Струга. Секоја...

Висок процент на вакцинација кај децата во охридско струшкиот регион

Состојбата со голема кашлица во охридско струшкиот регион стабилна. Се бележи висок процент на вакцинација, во струшко дури 98,8% од децата се вакцинирани со  дитипер и полио, а во охридксиот...

Приведен жител на Велешта ги омаловажувал полицајците

Приведен жител на Велешта ги омаловажувал полицајците. -На 30.03.2024 година во 11.40 часот, на крушната крстосница кај „Мороишки мост“, во близина на Струга, полициски службеници од полициската станица за безбедност...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани