Охридски заклучоци за туристички Балкан без граници

Втората Регионална конференција на Балканската асоцијација на здруженијата на хотелиерите (БАХА), што се одржува во Охрид, ќе донесе низа конкретни заклучоци што ќе бидат проследени до државните и локалните институции,...

Ви треба ли писмена согласност за патување на дете преку граница само со еден родител?

Законската регулатива во Македонија предвидува дека на родителите не им е потребна таква согласност доколку малолетното дете патува со еден од родителите, но граничните служби имаат право да ја побараат...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани