Крводарителска акција по повод „Свети Климент“

Традиционалната крводарителска акција која во организација на Црвен крст Охрид секоја година се одржува за празникот „Св.Климент“, и оваа година ќе се реализира во ОУ „Св.Климент Охридски“ во Охрид. (more…)

ПРОМОВИРАН РОМАНОТ „ДНЕВНИКОТ НА ДЛАБОКИТЕ ТАЈНИ“

На 5 ти август во Црквата „Свети Никола“во Вевчани,беше промовирана втората книга на гимназијалката Верица Мукоска од Вевчани,во рамките на програмата на Вевчанското културна манифестација„ ВЕВКУЛ 2017“романот го промовираа познатите...
Social profiles