Со панихида и палење свеќи Охрид изрази сочуство за жртвите во Србија

Охриѓани, српската заедница во Охрид како и туристи денеска, во организација на почесниот конзулат на Р Србија во Македонија со седиште во Охрид, на градскиот плоштад „Св Климент Охридски“ оддадоа...

ФОТО+ВИДЕО: Струшко Подгорци привлекува туристи со уникатна автентична авантура

Струшко Подгорци станува рурална туристичка дестинација. Преку уникатна автентична авантура на Јабланица јавање коњи, стрелање, подготовка локална храна, палење логорски оган, берење чаеви и шумско овошје, туристичкиот работник Шабан Адемоски...

Лицата со Даунов синдром можат да бидат успешни, тоа го докажува Игор Шајноски од Струга

35 годишниот Игор Шајноски од Струга е првиот вработен продавач на списанието „Лице в лице“. Момчето со Даунов синдорм, кое една деценија е одговорен на висина на задачата, денес важи...

Цвеќе за жените во Градскиот пазар Охрид

Цвеќе за жените пазарџии во Градскиот пазар Охрид. Директорот на ЈП Градски Пазар Охрид, Александар Попоски,симболично во чест на празникот,како знак на почитување и внимание,подели рози на припадничките на понежниот...

Доделени наградите за најдобра песна за деца во чест на Тоде Илиески

Во чест и сеќавање на охридскиот поет и писател за деца, Тоде Илиевски денеска во НУ Библиотека „Григор Прличев“ се одржа културен настан на кој беа доделени наградите од распишаниот...

Заврши проектот Мапирање и управување со трската во Охридското езеро

Со завршниот настан кој се одржа минатата седмица, Здружението за заштита и одржлив  развој  на животната  средина  ‐  Регионален зелен центар Охрид успешно го финализираше проектот „Мапирање и управување со...

Бесправно се гради споменик на Косово во Струга

Во строгиот центар на Струга, покрај реката Црн Дрим ќе „никне“ спомен- обејежје на Република Косово. Мнозинството во струшкиот совет донесе одлука за поставување на бетонскиот споменик на кој ќе...
Social profiles