Пет09172021

Последна промена07:18:00 PM

SCREEN

Cpanel

   

Корона вирусот коси, денес пријавен по еден починат од Охрид и од Струга.

Состојбата со намаленото ниво на водостојот на Охридското езеро предизвика загриженот во јавноста бидејќи со голо око можат да се забележат мали ...

Општина Охрид постави современи информативни табли со QR код на 100 објекти од културно значење, како дел од Проектот за дигитализација и промоција ...

Ставен под конторла пожарот на Јабланица, кој три денови беснее помеѓу селата Долна Белица и Вишни.

Охрид Ултра-Треил® е меѓународен спортски настан во природа кој се одржува еднаш годишно во Националниот Парк Галичица и Преспанско-Охридскиот ...

Два дена пожар беснее над Струга.

Екипите на ЈП „Охридски Комуналец“ деновиве изведуваат работни активности за хортикултурно уредување на зелените површини на тротоарот на улица „Јане ...

Во струшко нема пријавен ниту еден професор, ниту ученици  заболени од корона вирусот.

        
 

 

 

Вести

По еден починат во Охрид и Струга од ковид компликации

По еден починат во Охрид и Струга од ковид компликации

Корона вирусот коси, денес пријавен по еден починат од Охрид и од Струга.

Повеќе

Видно намалено нивото на Охридското езеро

Видно намалено нивото на Охридското езеро

Состојбата со намаленото ниво на водостојот на Охридското езеро предизвика загриженот во јавноста бидејќи со голо око можат да се забележат мали „остр...

Повеќе

100 КУЛТУРНИ ЗНАМЕНИТОСТИ ВО ОХРИД ДОБИЈА ИНФОРМАТИВНИ ТАБЛИ СО QR КОД

100 КУЛТУРНИ ЗНАМЕНИТОСТИ ВО ОХРИД ДОБИЈА ИНФОРМАТИВНИ ТАБЛИ СО QR КОД

Општина Охрид постави современи информативни табли со QR код на 100 објекти од културно значење, како дел од Проектот за дигитализација и промоција на...

Повеќе

Пожарот на Јабланица под контрола, жителите на Вишни стравуваат

Пожарот на Јабланица под контрола, жителите на Вишни стравуваат

Ставен под конторла пожарот на Јабланица, кој три денови беснее помеѓу селата Долна Белица и Вишни.

Повеќе

Викендов ќе се одржи Охрид ултра треил

Викендов ќе се одржи Охрид ултра треил

Охрид Ултра-Треил® е меѓународен спортски настан во природа кој се одржува еднаш годишно во Националниот Парк Галичица и Преспанско-Охридскиот регион,...

Повеќе

Голем пожар на Јабланица ,кај Белица

Голем пожар на Јабланица ,кај Белица

Два дена пожар беснее над Струга.

Повеќе

Се уредува тротоарот на улицата „Јане Сандански“

Се уредува тротоарот на улицата „Јане Сандански“

Екипите на ЈП „Охридски Комуналец“ деновиве изведуваат работни активности за хортикултурно уредување на зелените површини на тротоарот на улица „Јане ...

Повеќе

  • sileks
  • sileks
  • image

Света великомаченица Марина

Света  великомаченица Марина

Според календарот на МПЦ (Јулијанскиот календар) денеска е 17 јули, се обележува...

Повеќе

ФОТО: Тони Михајловски со семејството викендов уживаа во Охрид

ФОТО: Тони Михајловски со семејството викендов уживаа во Охрид

Познатиот актер Тони Михајловски викендов беше во Охрид со повод и убава причина...

Повеќе

Пренос на моштите на Свети Николај, Чудотворец Мирликиски

Пренос на моштите на Свети Николај, Чудотворец Мирликиски

Според календарот на МПЦ денес се одбележува споменот на Пренос на моштите на Св...

Повеќе

Анета Јовческа главна сестра во операциона сала во „Св Еразмо“: Безбедноста кај нас е на највисоко ниво

Анета Јовческа главна сестра во операциона сала во „Св Еразмо“: Безбедноста кај нас е на највисоко ниво

Анета Јовческа главна сестра во операциона сала во ЈЗУ Специјална болница за орт...

Повеќе

Реклама

 
  

Фото

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK